Malatya

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

13:24 05 Eylül 2016
Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi, iş dünyasını memnun etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırım desteğini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programında yer alan iller arasında Malatya'nın da bulunduğunu anımsatan Özbey, "Bu bölgede terörü bitirmenin yollarından birisi de insanları ekonomik özgürlüğe kavuşturmaktır. Tabii bunu yaparken de o bölgenin rehabilite edilmesi lazım. Bir şekilde insanlara aş, iş, ekmek verilmesi lazım ki insanlar işlerine güçlerine baksın, terörden uzak dursun. Yani terör örgütünün önünü kesmenin yollarından birisi de insanları huzuru, mutluluğa ve refaha kavuşturmaktır. Yatırım ve kalkınma hamlesini olumlu buluyoruz, destekliyoruz ve takipçisi olacağız." diye konuştu.

Özbey, Malatya'da bir cazibe merkezi de oluşturulduğunu anımsatarak, bunun da bir şekilde kent ekonomisine, insanına istihdam ve iş imkanını getireceğini sözlerine ekledi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Onursal Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ŞUTSO Başkanlığına kayyum atanan İsmail Demirkol da hükümetin Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Programının zamanlamasını çok doğru bulduklarını belirtti.

Yatırımların bölgeye olumlu yansımalarının olacağını dile getiren Demirkol, "15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından piyasaların hafif durgunluğa geçmesi akabinde böyle bir hamleyi gerektiriyordu. Darbe girişimi ve terörle mücadele piyasada ister istemez bir durgunluk ve gevşetme yarattı. Özellikle böyle bir hamla gerekiyor. Haliyle piyasada bunun olumlu yansımalarını önümüzdeki günlere göreceğiz inşallah. İnşaat sektörü lokomotif bir sektördür. İnşaat sektörü birçok sektörü harekete geçirir. Bölgede binlerce konutun yapıldığından söz ediliyor. İnanıyorum ki bölgede daha önceki canlılık geri gelecektir." ifadelerini kullandı.

Suriye sınırındaki duvar çalışmalarının da bölgeye olumlu yansımalarının olacağını ifade eden Demirkol, ekonominin, piyasanın konuşmaya değer konular olduğu fakat bunların öncesinde güvenliğin geldiğini vurguladı. Demirkol, güvenlik olmadan paradan ve piyasadan bahsetmenin bir anlamı olamayacağını kaydetti.

- Adıyaman

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım da hükümetin Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Programının kardeşliği daha da pekiştireceğini vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik gelecek 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesinin devletin milletine olan sevgisinin bir göstergesi olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ne kadar güçlü olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Darbe girişimine rağmen devletimiz hızlı bir şekilde ekonomik hamleler yapıp doğu ve Güneydoğu ile ilgili ve ilimiz Adıyaman'ın da içerisinde yer aldığı ekonomi ve yatırım paketi bizleri mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir yandan Suriye sınırında Cerablus’ta sınır güvenliğimizi sağlamaya çalışırken, bir yandan da Doğu ve Güneydoğu’ya verilen hibeler, paketler, ekonomik yapılar Doğu'nun tekrardan yapılması ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu bir şekilde ortaya koyuyor.”

Yapılan hizmetlerin ve devletin açıklamış olduğu paketin karşılığını 15 Temmuz’da halkın büyük bir özveriyle ortaya koyduğunu, devletin de milletin dik duruşunun altında kalmadığını ifade eden Yıldırım, "Devletimiz Doğu ve Güneydoğu’daki insanlarımıza gereken ilgi ve hassasiyeti göstermektedir. Çünkü bu ülkenin temel unsurları millettir. Herkes üzerine düşeni yaptı. Ben inanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu bu aşamadan sonra daha ciddi anlamda gelişecek. Ekonomik ve sosyal anlamda çok gelişecek. İyi bir konuma gelecek. Doğu ile Batı arasındaki fark kapanmış olacak. Bir bütün olarak ülkemizin, kardeşlik duygularımızın pekişebilmesine çok ciddi anlamda katkısı olacaktır. Bizler de devletimizin açıklamış olduğu paketten son derece memnun olduk." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.