Malatya

Kurban Bayramı'na doğru

17:47 09 Eylül 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince vatandaşların canlı hayvan pazarında herhangi bir aksilik yaşamadan kurbanlarını alıp rahat bir şekilde kesimlerini yapabilmeleri için, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi tedbirler alındı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, beraberinde bazı daire başkanları ve şube müdürleri ile canlı hayvan pazarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Turan, inceleme gezisi sırasında, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ahmet Çakır'ın talimatları doğrultusunda yaklaşık 2 ay öncesinden itibaren canlı hayvan pazarında çeşitli tedbirler almaya başladıklarını kaydetti.

Pazarda ulaşımın daha rahat yapılabilmesi için gerekli yol, asfalt, otopark ve bilgilendirme levhaları ile yol çizgi çalışmaları yaptıklarını aktaran Turan, şöyle devam etti:

"Ekiplerimiz bayram süresince bu alanda ilaçlamalarına ve temizlik ekiplerimiz de temizlik çalışmalarını aksatmadan devam ettirecek. Zabıta Dairesi Başkanlığımız ile taşeron şirkete ait personeller tarafından kaçak kesimlerin yapılmaması ve güvenliğin sağlanması için çalışmalar gerçekleştirilecek. MASKİ ekiplerimiz tarafından geçen yıl yaşanan su sıkıntısının bu yıl yaşanmaması için gerekli çalışmalar yapılarak, altyapılar tamamen yenilendi. Canlı hayvan pazarında küçük ve büyükbaş hayvanların ayrı ayrı kesildiği kesimhanelerimiz mevcut. Geçen yıl 5 bin küçükbaş, 250 büyükbaş hayvanın kesimleri burada kasaplarımız tarafından yapıldı. Bu yıl da kasaplarımız bu alanda hizmet verecekler. İlçe belediyelerimizle koordineli şekilde hayvan satış ve kesim yerleri belirlendi. Canlı hayvan pazarı dışında yaklaşık 45 noktada vatandaşlarımıza hizmet sunulacak. Bayramın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için alınması gereken bütün tedbirler Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştır. Bu nedenle belediyemiz birimlerine özellikle teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını da en içten dileklerimle kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.