Malatya

Malatya'da canlı hayvan pazarı ilaçlanıyor

17:55 09 Eylül 2016
Malatya'da canlı hayvan pazarı ilaçlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, canlı hayvan pazarında karasinek ve larva üremesinin önüne geçmek için sık sık ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı süresince vatandaşların kurban satış noktalarında kurbanlarını rahat bir şekilde almaları ve kesim yapılacak alanlarda sağlıklı bir şekilde kesim yapmaları için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından temizlik ve ilaçlama çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, canlı hayvan pazarında karasinek ve larva üremesinin önüne geçmek için de sık sık ilaçlama yapıldığını kaydetti.

Bozkurt, çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlaçlama ekiplerimiz herhangi bir aksilik yaşanmaması için bayram sonuna kadar sahada ilaçlama ve dezenfektasyon çalışmalarına aralıksız şekilde sürdürecek. Belirlenen bütün kesim noktalarında haşere üremesine karşı ilaçlama çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca karasinek üremesini önlemek için ilaçlama çalışmalarının yanı sıra, biyolojik mücadele kapsamında yapışkan şeritlerle de mücadelemiz devam ediyor. Bayram sonrasında da kurban kesim alanlarında, haşereye ve üremesi muhtemel bakterilere karşı ilaçlama çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.