Malatya

Kurban pazarında arife hareketliliği

13:39 11 Eylül 2016
Kurban pazarında arife hareketliliği

Malatya'da kurulan canlı hayvan pazarında bayram öncesi hareketlilik yaşanıyor.

Çeşitli illerden Malatya'ya getirilen kurbanlıklar, kentin belirlenen noktasında kurulan hayvan pazarında alıcı bekliyor. Kurbanlık satın almak için son günü bekleyenler, fiyatları 3 bin 500 lira ila 10 bin lira arasında değişen büyükbaş hayvanlar için satıcılarla pazarlık yapıyor. Küçükbaş kurbanlıklar ise 750 ila bin 300 lira arasında alıcı buluyor.

Yaklaşık 1 hafta önce Malatya'nın Topsöğüt köyünden kurbanlık satmak için merkeze gelen Nurettin Öngüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80 küçükbaş hayvanın bir bölümünü sattığını söyledi.

Tutuk, kurbanlık fiyatlarının normal düzeyde olduğunu belirterek, "Satışlarımız şu an biraz durgun yarın hareketlilik olmasını bekliyoruz.'' dedi.

Satıcı Emir Karakaya ise Battalgazi ilçesi Kemerköprü köyünden getirdiğini 12 büyükbaş kurbanlığın 5'ini sattığını ifade etti. Karakaya, fiyatların uygun olduğunu anlatarak, bütçeye göre kurbanlık bulunabildiğini, alıcıların bayramın ilk gününü beklediğini söyledi.

Hayvan pazarından alışveriş yapan Fatih Gürez ise fiyatların gayet iyi olduğunu belirterek, üreticinin hakkının verilmesini gerektiğini kaydetti.

Öte yandan pazardaki bazı vatandaşların aldıkları kurbanlıkları götürürken zorlandıkları görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.