Malatya

MASKİ Genel Müdürü Özdemir:

12:17 22 Eylül 2016
MASKİ Genel Müdürü Özdemir:

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, vatandaşların 30 Haziran'dan önceki borçları kapsayan yapılandırma fırsatı için 31 Ekim'e kadar MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığına başvuru yapabileceklerini bildirdi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran öncesine ait su ve atıksu borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlar borçlarını yapılandırarak ödeme kolaylığına kavuştu.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, vatandaşların mağdur olmamaları için mutlaka bu yasadan faydalanması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız, 30 Haziran'dan önceki borçları kapsayan yapılandırma fırsatı için 31 Ekim'e kadar MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı'na başvuru yapabilir. Yapılandırma kapsamında vatandaşlar borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilirken borçların peşin ödenmesi durumunda ise Yurt İçi Üretici Endeksi'nde (Yİ-ÜFE) yüzde 50 indirim sağlanacak. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar ödemelerini 2 ayda bir yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Özdemir, şehir merkezine uzak yerlerdeki vatandaşların rahatlığı için tüm ilçe şefliklerinde yapılandırma yapılacağını aktararak, "Yapılandırma ile ilgili tüm kolaylıkları sağlamaya çalıştık. Özellikle taşrada oturan ve şehir merkezine gelemeyen vatandaşlarımızın rahatlıkla yapılandırma yapabilmeleri için yapılandırma yetkisini tüm ilçelerimizin şefliklerine verdik. İsteyen vatandaşlarımız 26 Eylül Pazartesi gününden itibaren ilçe şube şefliklerimizden yapılandırma yapabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hükümlerinin bozulacağını da hatırlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.