Malatya

"Malatya Autoshow Fuarı" açıldı

16:45 05 Ekim 2016
"Malatya Autoshow Fuarı" açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen "Malatya Autoshow Fuarı" törenle açıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi yakınlarındaki fuar alanında düzenlenen törende, fuarın kente önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Bir şehirde fuarlar düzenlenmesinin o kentte üretim ve katma değerin bulunduğunu gösterdiğini aktaran Toprak, üretilen ürünlerin iyi şekilde pazarlanması ve satışa sunulacak alanların oluşturulmasının da ayrı önem taşıdığını ifade etti.

Yerli otomobil üretimi konusunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve hükümetin ciddi çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Toprak, şunları söyledi:

"Bu noktada kendimizi hiç de küçük görmeyelim. Eğer ki bir yatırım yapılacaksa Malatya'nın da otomobil üretiminde iddialı olduğunu, gelecek yatırımcılara ya da devletimiz tarafından yapılacak projelere ön ayak olacağını ve altyapı oluşturacağını buradan ifade etmek istiyorum. Özellikle Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı cazibe merkezleri projesi programı var. Malatya da o noktada önemli illerin başında yer alıyor. Bu çerçevede tüm alanlarda olduğu gibi fuar alanlarının oluşturulması ve dönüştürülmesi noktasında önemli desteklemeler gelecektir."

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de bölgenin yükselen yıldızı konumunda olan Malatya'nın fuarlarla bilinir olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kentte ilk defa otomobil fuarı düzenlendiğini söyledi.

Kentin ekonomisini büyütmenin en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Çakır, "Kentin ekonomik canlılığının yakalanması, yatırım anlamında cazibe merkezi olması çok önemli. Bu anlamda Malatya'da her yıl ortalama 10 civarında fuar düzenliyoruz. Her fuarın kente ciddi anlamda değer kattığına inanıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra katılımcılar, fuarı gezerek araçları inceledi. Fuarda 13 firmanın yeni model araçları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuar 9 Ekim'e kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.