Malatya

Melekbaba Mahallesi içme suyu altyapısı tamamlandı

11:35 13 Ekim 2016
Melekbaba Mahallesi içme suyu altyapısı tamamlandı

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Melekbaba bölgesinde ciddi su sıkıntılarının yaşandığı ve bölgenin rahat bir nefes alabilmesi için içme suyu altyapısını tamamen yenilediklerini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı yenileme çalışmaları kapsamında Melekbaba Mahallesi içme suyu şebeke hattı çalışmalarını tamamladı.

Melekbaba içme suyu hattının 100 yıllık ömrü olan duktil çelik borularla daha sağlıklı bir sisteme kavuşturulduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Su sıkıntısı yaşadığımız yerlerden birisi Melekbaba Mahallesiydi. Çok fazla sıkıntı yaşadığımız yerlerin sebeplerini en ince detayına kadar araştırdık. Buna yönelik projeler gerçekleştirdik. Melekbaba Mahallesi’nde eski 700'lük AKB boru vardı. Onu değiştirdik. Maliyeti 1 milyon 470 bin lira olan, bin 500 metrelik 700'lük hat, bin 100 metrelik 400'lük hat, 800 metrelik 200'lük hat, bin 100 metrelik 225'lik hat ve 100 metrelik 100'lük hat, 60 metrelik 600'lük hat olmak üzere toplam 4 bin 660 metrelik hattın tamamı yenilendi. Ayrıca Melekbaba bölges’ne 3 debimetre odası yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde inşallah bölgemizde bir daha su sıkıntısı yaşamayacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.