Malatya

TRT ve Diriliş ekibinden Vali Toprak'a ziyaret

16:26 13 Ekim 2016
TRT ve Diriliş ekibinden Vali Toprak'a ziyaret

TRT Genel Müdür Yardımcıları Erkan Durdu ile İbrahim Eren, beraberinde Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcı ve oyuncularıyla Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Toprak, makamındaki ziyarette yaptığı konuşmada, TRT Akademi Söyleşileri kapsamında ile gelen ve kendisini ziyaret eden Durdu, Eren ve Diriliş Ertuğrul dizi oyuncularına teşekkür etti.

Kamu yayıncılığı yapılırken ekranların çeşitli aktivitelerle süslenmesi gerektiğini belirten Toprak, "Ekranları süsleyen Diriliş Ertuğrul dizisi milletimizde önemli bir hüsnü teveccüh bulmuştur. İnsanlar bir taraftan seyir imkanı buluyor, bir taraftan da gerçek tarihi olayların bir albeni, çekicilik ortamında insanlara verilmesi olayı var." diye konuştu.

Malatya'nın da tarih birikimi açısından zengin bir kent olduğunu dile getiren Toprak, "Malatya hem doğal güzellikler hem de diğer zenginlikler itibarıyla, dizi ve film çekilebilecek önemli ortamlara sahip." dedi.

Durdu ise TRT ve akademik camia arasındaki işbirliğini yoğunlaştırmak adına konferanslar başlattıklarını aktardı.

Bu kapsamda İnönü Üniversitesi öğrencileriyle buluşacaklarını belirten Durdu, ekip olarak 4. konferansı vereceklerini söyledi.

Ziyarete, Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bozdağ ile oyuncular Cavit Çetin Güner, Nurettin Sönmez ve Celal Al da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.