Malatya

Malatya'da madde ve teknoloji bağımlılığı seminerleri

14:17 17 Ekim 2016
Malatya'da madde ve teknoloji bağımlılığı seminerleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) işbirliğiyle okullarda, madde ve teknoloji bağımlılığı seminerleri başlatıldı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminere BAM Koordinatörü Ahmet Kırma, Okul Müdürü Mehmet Kartal, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı ile öğrenciler katıldı.

Kırma, burada yaptığı konuşmada, platformları hakkında bilgi vererek, büyükşehir belediyesinin "Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi" oluşturduğunu yakın zamanda açılışının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Başta madde bağımlılığı olmak üzere teknoloji bağımlılığı, kumar, sigara, alkol bağımlılığı ve alışveriş bağımlılığıyla insanlığa ve gençlere zararlı olan bütün bağımlılık çeşitleriyle ilgili faaliyetler yaptıklarını anlatarak, seminere katılanlara teşekkür etti.

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı ise seminerde, telefon bağımlılığına dikkat çekerek, şunları kaydeti:

"Kontrolümüz olduğu süre içerisinde teknoloji, bizlere çok kolaylıklar sunan ama kontrolümüzde çıktığı sürede bizler için ızdırap, eziyet, huzursuzluk ve bir çok problemleri hayatımıza sokan bir canavar diyebiliriz. Kontrolümüzdeyken hizmetkar, kontrolüne girdiğimizde bir canavar. Bu canavarı bağımlılık olarak adlandırıyoruz."

Bağımlılığın çok çeşidi olduğunu bildiren Katı, "Aile düzenimizi bozan, günlük hayatımıza engel olan, bize sağlık sorunları getiren, psikolojik rahatsızlıklar getiren ne varsa bağımlılıktır. Uzak durmak gerekir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.