Malatya

Malatya'da "2071 Su Master Planı Çalışmaları"

19:23 17 Ekim 2016
Malatya'da "2071 Su Master Planı Çalışmaları"

Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce düzenlenen "2071 Su Master Planı Çalışmaları" tanıtım programına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Toprak, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, etkinliğin önemine dikkati çekerek, çalışmalarından dolayı MASKİ'yi tebrik etti.

Suyun herkes için değerli ve vazgeçilmez olduğunu belirten Toprak, "Bizim bu günler ve geleceğimiz için içme suyunu, sağlıklı içme suyunu mutlaka temin etmemiz gerekiyor. Bununla Türkiye olarak baktığımızda su kıtlığı içerisinde olan bir ülke değiliz ama su fakiriyiz. O anlamda her bir gram suyun belli bir merkeze toplanması ve onun insanlarımızın zorunlu ihtiyaçları için geleceği de göz önünde bulundurarak iyi bir şekilde planlanmasının yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Toprak, Su Master Planı yapılmasının önemli olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Bizlerin görevi sürdürülebilirliği temin etmek, mevcut su kaynaklarını daha rantabl ve verimli kullanabilmek ve geleceğe bu şekilde taşıyabilmektir. Bu anlamda gerek imar planlaması, gerek içme suyu, gerekse kanalizasyon gibi hizmetler önemli hizmetlerdir ve bunların bütüncül olarak ele alınıp planlaması gerekiyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün büyük bir çalışma içerisinde olduğunu ilçe gezilerine ve mahallelere gittiğimde görüyorum, şu anda 5-6 ilçede devam eden önemli ölçüde alt yapı çalışmaları ile biten alt yapı çalışmaları var."

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın da konuşmasının ardından MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, sunum yaptı.

Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.