Malatya

19 Ekim Muhtarlar Günü

13:16 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kentteki muhtarları makamında kabul etti.

Toprak, ziyarette, muhtarların gününü kutlayarak, ilk defa bugünü hep birlikte kutladıklarını söyledi.

Muhtarların idarenin temel taşı olduğunu aktaran Toprak, muhtarlığın önemli ve idarenin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade etti.

Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara büyük önem verdiğini ve tüm muhtarları külliyeye davet ettiğini anımsatarak, bunun muhtarların şahsında tüm mahalleleri, ülkeyi, milleti ve vatandaşları onurlandırdığını kaydetti.

Özellikle muhtarların özlük haklarıyla ilgili önemli değişimler yaşandığını belirten Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bunlar muhtarlık mesleğine verilen değerin sonucu olarak düşünüyorum. Ben inanıyorum ki sizlerin de çalışmalarıyla hep birlikte toplumun tüm katmanlarıyla kenetlendiğimiz taktirde hem yaptığımız görevler ve meslekler yücelecek hem de meslekler aracılığıyla yapılan hizmetler vatandaşımıza daha iyi ulaşacak. Muhtarlarımız bizim için önemli, idaremizin temel taşıdır. Muhtarlar sadece kendi mahalle ve belde, yöresiyle değil toplumun tüm sorunlarıyla iç içe geçen bir çalışma ve uğraşı içerisinde olduğunu görüyorum."

Vali Toprak, darbe girişimine de dikkati çekerek, "Bu ihanet şebekesinin hain ve kirli emelleri başarıya ulaşsaydı bugün devlet şemsiyesimiz olmayacaktı. Başta ülkemizin birliğini temsil eden başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakanımız, tüm siyasi parti liderlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine, muhtarlara herkese şükranlarımı sunmak isterim. Malatya'da milletin gücünü hep birlikte yaşadık. Vatandaşımız olmasaydı çok daha sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalacaktık. 15 Temmuz hain ihanet girişimini hep birlikte önlediğimizi için muhtar kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.