Malatya

AK Partili gençler şehit Halisdemir'i anacak

11:28 29 Ekim 2016
AK Partili gençler şehit Halisdemir'i anacak

AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'i mezarı başında anmak üzere sabah saatlerinde Niğde'ye doğru yola çıktı.

Malatya merkezde buluşan gençler, şehit Astsubay Halisdemir'i anmak üzere, Malatya'dan otobüse bindi.

AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 93 yıl önce bu coğrafyada olmazı gerçekleştirerek yeni devletin idare şeklini "Cumhuriyet" olarak kabul ettiğini ifade etti.

Atatürk'ün, Cumhuriyetin temel felsefesini tek vatan, tek bayrak, tek mi̇llet, tek devlet, tek di̇l olarak oluşturduğunu anlatan Ergöç, "Biz benimsediğimiz bu felsefe ışığında 93 yıldır ilerliyoruz. Bizleri yıkmak için gelen herkese kendimizi siper etmekten hiç geri durmadık. 15 Temmuz'da yine ülkemizi karıştırmak için hain FETÖ ortaya çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, kamu kurumlarına, polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza saldırı düzenlediler. Yapılan bu saldırıyı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz." diye konuştu.

Ergöç, AK Parti Malatya Battalgazi Gençlik Kolları olarak Cumhuriyetin 93. yılında ülkeyi bir kez daha düşmandan korumak için mertliği ve yiğitliğiyle kendini siper eden Ömer Halisdemir'i anmak ve memleketi Niğde'ye giderek, Halisdemir'in kabrinde dua etmek amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Bölücü terörün kökünün kazınması, ülkenin her yerinde huzur ve güvenin tesis edilmesini arzuladıklarına vurgu yapan Ergöç, "Vatandaşlarımızın canından ve malından emin kılınması, birlik ve beraberliğimizin tahkim edilmesi, geleceğimizin teminat altına alınarak ufkumuzun aydınlatılması, insanlarımızın huzur içerisinde yaşatılması öncelikli hedefimizdir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.