Malatya

Belediye Akademisi Hizmet İçi Eğitim Semineri başladı

11:32 31 Ekim 2016
Belediye Akademisi Hizmet İçi Eğitim Semineri başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Belediye Akademisi Hizmet İçi Eğitim ve Bilgilendirme Semineri başladı.

Bir otelde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, belediyenin kurumsallaşmayı her geçen gün biraz daha ilerleterek, kurumsallaşma sürecinde çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Belediye olarak, birlik ve beraberlik içinde vatandaşa hizmet verilmesinin önemli olduğuna değinen Turan, "Belediyeler Birliğinin güzel bir sloganı var, 'Biz birlikte belediyeyiz, birlikte daha anlamlıyız.' Bu birlik ve beraberliğimizi daha iyi bir noktaya taşımak, ülkemizin kalkınması için bu tür çalışmalar önemli." dedi.

Açılış konuşmasının ardından iletişim uzmanı Fikret Güzeller, "Etkin İletişim ve Beden Dili" seminerini verdi.

Seminerde işitme ve duyma arasındaki farkın öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Güzeller, "İşitme bir bilişsel süreçtir, duymak ise onu anlamlandırmaktır. Yani algı sürecinden geçirmek. Bu oran yüzde 25'tir. Size anlatılanların ancak yüzde 25'ini bilişsel süreçten geçirip kavrıyorsunuz. Ne görürseniz hatırlarsınız, ne yaparsanız anlarsınız." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ilçe belediye personelinin de katıldığı seminer 5 gün sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.