Malatya

Turist rehberleri "gastronomi uzmanlığı" için Malatya'da

14:26 31 Ekim 2016
Turist rehberleri "gastronomi uzmanlığı" için Malatya'da

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasınca (GARO) başlatılan "gastronomide uzmanlık" projesi kapsamında ülkenin farklı bölgelerinde görev yapan turist rehberleri Malatya'yı ziyaret etti.

Proje kapsamında belirlenen 18 turist rehberi, GARO Başkanı Mehmet Severoğlu eşliğinde kente geldi. Yöresel yemekler üzerine araştırmalar yapan ve aynı zamanda Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç'ın verdiği seminere katılan rehberler, kentin yemek kültürüne ilişkin bilgi aldı.

Turist rehberleri, daha sonra Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı gezdi, hazırlanan yöresel yemeklerden tattı.

Severoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri 7 günlük gezi kapsamında Malatya'ya geldiklerini söyledi.

Rehberlere Malatya'nın hem merkezini hem de ilçelerine tanıtacaklarını aktaran Severoğlu, "Gurme-gastronomi turizmi son yıllarda yeni trendlerden. Malatya'nın da bu konuda hak ettiği değeri alamadığını düşündüğümüz için buraya ayrı bir önem veriyoruz. Valilik ve belediyelerin katkılarıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 18 rehberi buraya getirerek Malatya yemeklerini tanıtarak bölgede gurme-gastronomi turizmini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

Malatya'nın yemek kültürünün çok zengin olduğunu belirten Severoğlu, bunun daha fazla tanıtılması gerektiğini söyledi.

Severoğlu, Malatya programının ardından gastronomide uzmanlık projesi kapsamında Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'te de etkinlikler gerçekleştireceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.