Malatya

FETÖ'ye ait yurt, kız öğrenci yurdu oldu

11:01 01 Kasım 2016
FETÖ'ye ait yurt, kız öğrenci yurdu oldu

Darende ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen özel bir yurt ve dershane binası, kız öğrencilerine yurt, vatandaşların ise meslek edinme merkezi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile irtibatı bulunan eğitim kurumlarının kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

Darende merkezdeki Heyiketeği Mahallesi'nde bulunan tesisi de kısa sürede tadilattan geçirerek eğitim-öğretim için faaliyete aldıklarını kaydeden İnce, "Binanın 4 katını kız yurdu 2 katını ise Halk Eğitim Merkezi olarak düzenledik. Yurdumuzda önemli değişiklikler yaparak 110 kız öğrencimize uygun hale getirdik. Talep olduğu sürece 150 kapasiteye kadar çıkabilecek imkanımız da var. Bu yurt sayesinde ilçemizdeki kız öğrencilerin eğitim sürecinde yaşadığı barınma mağduriyeti de tamamen ortadan kalkmış oldu." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi olarak kullandıkları kısımların vatandaşlar için önemli bir hizmet merkezi olacağını da aktaran İnce, "Burada kurslar düzenleyerek eğitmenler görevlendirdik. Kısa sürede açacağımız yeni kurslarla da nezih ortamda vatandaşlarımızın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi.

İlçedeki vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan, Darendeli Murat İnci’nin adının yurda verilmesini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.