Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

17:07 03 Kasım 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz her zaman yerel yönetimlerin güçlenmesini istiyoruz. AK Parti olarak yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa, gelişirse insanımızı o kadar geliştirdiğine inanıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi tarafından inşa edilen ve İnönü Üniversitesi'nce akademik alanda desteklenecek Medeniyet ve Sanat Araştırmalar Merkezi'nin açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, kadim bir medeniyetin mensupları olmaktan onur ve gurur duyduklarını belirterek, bu medeniyetin kodlarını çözmek için her türlü imkanı değerlendirdiklerini bildirdi.

Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi'nin birlikte hareket ederek, bu araştırma ve sanat merkezini kurmasının medeniyetlerine sahip çıkma anlamında önemli olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Buraya gelecek ve burada ilmi öğrenmek ve derinleştirmek adına çalışmalarda katkı sunacak araştırma görevlilerimiz veya doktora yapan öğrencilerimiz de dahil olmak üzere eminim ki hayırlı hizmetlere imza atacaklar. Biz her zaman yerel yönetimlerin güçlenmesini istiyoruz. AK Parti olarak yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa, gelişirse insanımızı o kadar geliştirdiğine inanıyoruz. Bütün belediyelerimizin insana dokunmasını ve bulunduğu yörede gerçekten farkındalık oluşturmasını ve AK belediyeciliğin farkını ortaya koymasını istiyoruz."

Konuşmaların ardından, Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve öteki ilgililer, kurdele keserek, merkezin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.