Malatya

Cazibe Merkezleri Programı tanıtıldı

12:36 17 Şubat 2017
Cazibe Merkezleri Programı tanıtıldı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan "Cazibe Merkezleri Programı" dolayısıyla Darende'de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'in yatırımcıları, 'Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında bilgilendirmek amacıyla Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği toplantıya, kamu kurum müdürleri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Eser, kalkınma ve cazibe merkezleri programının, Darende için tarihi fırsatlar içeren, ilçenin kalkınmasına, refahının artmasına, istihdamının artmasına, göçün azalmasına vesile olacak çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Darende için yatırımcılarla birlikte bir kalkınma programı oluşturacaklarını belirten Eser, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Diyarbakır'da bir süre önce 23 ili kapsayan yatırım, kalkınma ve cazibe merkezleri programı açıkladığını hatırlattı.

Eser, programın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi kapsamındaki Cazibe Merkezleri Programı, Darende için yüzyılın önemli fırsatlarından biridir. Özellikle yatırımcıları ve işletmeleri ilgilendiren boyutu itibarıyla önümüzdeki günlerde Adana ve Ankara’da hemşehrilerimiz bir araya gelerek, her türlü imkanıyla hazır bekleyen Darende OSB'de devlet destekli yatırım yapılması için hemşehrilerimizi harekete geçirmek istiyoruz.”

Eser, cazibe merkezleri programının yatırım düşüncesi aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreci kapsayan bir devlet desteği mekanizması olduğunu söyledi.

Başkan Eser’in konuşmasının ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Toplantıda ayrıca Cazibe Merkezleri Programını anlatan sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.