Malatya

Azerbaycan Milletvekili Mirzezade'den ziyaret

13:24 26 Şubat 2017
Azerbaycan Milletvekili Mirzezade'den ziyaret

Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Hocalı Katliamının 25. yılı anma etkinliklerine katılmak üzere geldiği Malaya'da Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mirzezade, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Mirzezade, 25 yıl önce şubat ayında Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında katliamlar yaptığını belirterek, Hocalı'da da birçok insanın katledildiğini kaydetti.

Hocalı katliamını unutturmayacaklarını belirten Mirzezade, şöyle devam etti:

"25 Şubatı 26 Şubat'a bağlayan gece hiçbir silahı bulunmayan Hocalı'ya saldıran Ermeniler, yaşlı, engelli, kadın, erkek ve çocuk demeden katliam yaptılar, 613 kişiyi öldürdüler. Bunların 128'i çocuktu. Amaçları Azerbaycan'da korku yaratmaktı. Türk dünyasının yılmasını sağlamaktı. Öncesinde farklı saldırılar da yaptılar. Bizim bugünkü amacımız bu katliamı unutturmamak. Malatyalılarla bu katliamı konuşacağız. Azerbaycan ve Türkiye iki kardeş ülke, birliğimiz onları korkutuyor. Türk dünyası birdir, kimse bölemez. Aliyev'in dediği gibi biz bir millet iki devletiz."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, ziyaretten onur duyduklarını vurguladı.

Hocalı katliamının acılarını Türk milletinin en derinden hissettiğini ifade eden Turan, şunları aktardı:

"Türk milleti de kısa bir süre önce böyle bir saldırıya maruz kaldı. 15 Temmuz gecesi milletimize karşı menfur bir saldırı meydana geldi. Dostlarımızın da desteğiyle biz bu hain saldırıyı püskürttük. Bu destekçi kardeş ülkelerimizden biri de Azerbaycan'dı. Hainlere karşı ilk tepkiyi ve yaptırımları uygulayan ülke de Azerbaycan'dı. Kardeşlik hukukunun bütün gereklerini yerine getirerek, kardeşliğimizi bir kez daha pekiştirdiler. Hocalı katliamı daima hatırlanması ve hatırlatılması gereken bir hadise."

Ziyarette Turan, Mirzezade'ye kayısı hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.