Malatya

Darende’de Yeşilay Haftası kutlanıyor

14:13 07 Mart 2017
Darende’de Yeşilay Haftası kutlanıyor

Darende ilçesinde Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu öğrencileri, madde ve sigara bağımlılığına karşı etkinlik ve yürüyüş düzenledi.

Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu tarafından METEM Konferans Salonu'nda Yeşilay Haftası dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan okul müdürü Metin Demir, sağlığa zararlı maddelerin kullanımının önlenmesi, toplumun bilinçlenmesi adına Yeşilay Haftası'nı önemsediklerini belirtti.

Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarının bilindiğini ancak buna rağmen insanların bu zararlı maddeleri tükettiğini anımsatan Demir, "5 Mart 1920'de Hilal-i Ahtar Derneği adıyla kurulan ve günümüzde Yeşilay Derneği olarak bildiğimiz kuruluşun amacı, alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir." dedi.

Öğrencilerin alkol ve sigaranın zararlarını anlattığı skeç gösterileri ve okudukları şiirlerin ardından okul önünde toplanan öğretmen ve öğrenciler, sigara, alkol, kumar ve internet bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezine kadar yürüdü.

Ellerinde bağımlılığın zararlarını anlatan pankartlar taşıyan öğrenciler, esnafı da bilinçlendirmek için broşürler dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.