Malatya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

11:00 09 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bizim bildiğimiz yürekli, mert, Peygamber Efendimizi örnek alan erkekler ağlatmaz. Şiddete maruz kalan kadınların yanındayız." dedi.

Çalık, Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi üyesi kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Dünya Kadınlar Günü'nün dün kutlandığını hatırlatan Çalık, 8 Mart'ın emekçi kadınların günü olduğunu belirtti.

AK Parti iktidarları döneminde sendikalaşma oranının yüzde 70’lere ulaştığını aktaran Çalık, bunun çalışma sektöründekilerin özgür iradelerini beyan etmelerini sağladığını söyledi.

Kadın çalışanların kamu ve özel sektördeki oranına değinen Çalık, "Malatya'daki belediyede kadın çalışan oranı yüzde 15. Bu azımsanmayacak ama çok da büyük görülmeyecek bir rakam. Çünkü kamuda çalışan kadınların oranı yüzde 36. Türkiye'deki kadın istihdam oranımız yüzde 28. Kadınların memur olarak temsili, diğer alanlardaki istihdamından daha fazla." diye konuştu.

AK Parti döneminde her alanda hizmet getirildiğini ve kadınlara yönelik birçok yasal düzenleme yaptıklarını belirten Çalık, "Şiddetle ilgili çıkarmış olduğumuz yasa çok önemli. Şiddet gören kadınlarımızı şiddetten kurtarmak için çıkarılan yasalar yetmez. Erkeklere sesleniyorum bizim bildiğimiz yürekli, mert, Peygamber Efendimizi örnek alan erkekler ağlatmaz. Şiddete maruz kalan kadınların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’nin kuruluşunda karar mekanizmalarına kadınları da dahil ettiğine dikkati çeken Çalık, "Bugün Meclisteki kadın temsil oranı yüzde 14,5'lere çıktıysa bunun altında Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası var. Biz kadınlar olarak her alanda bize verdiği destek dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Programda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Hanbay ve Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşma yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.