Malatya

Malatya'dan kısa kısa

12:03 11 Mart 2017
Malatya'dan kısa kısa

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Spor Müsabakaları Türkiye Şampiyonasında Battalgazi Akşemseddin İşitme Engelliler Ortaokulu başarı elde etti.

Atletizm erkek takımı 22 altın madalya alarak takım halinde Türkiye Şampiyonu, kız atletizm takımı disk atma ve gülle atma dallarında Türkiye ikincisi, erkek Basketbol takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Başarılı olan öğrencilerin madalyaları aldıklarında büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını ifade eden beden eğitim öğretmeni Ali Keklikçi, başarının engel tanımadığını madalya alan öğrencilerin mutluluğunun görülmeye değer olduğunu kaydetti.

- Kale'de çiftçilere fiğ tohumu

Kale ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 27 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli kapsamında 2 bin 50 kilogram fiğ, 150 kilogram yonca tohumu dağıtıldı.

İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Aytaç Doğruyol, dağıtım sırasında yaptığı açıklamada bu tohumlarla 170 dekarlık alanda fiğ ekimi ve 37,5 dekarlık alanda ise yonca ekimi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Hayvancılığın gelişimi için yem bitkilerinin üretiminin artırılması gerektiğini belirten Doğruyol, insan beslenmesinde hayvansal ürünlerin çok büyük bir katkısı olduğunu belirterek hayvansal gıdaları yeterli olarak alabilmenin yolunun ise hayvansal ürünleri artırmaktan geçtiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.