Malatya

Genç yetenekler sanatlarını "konuşturuyor"

13:34 02 Nisan 2017
Genç yetenekler sanatlarını "konuşturuyor"

Malatya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Genç Yetenekler Sanat Sokağında Buluşuyor" sergisi kapsamında atölye çalışmaları yapıldı.

Sanat Sokağı'nda 28 ilden genç sanatçının imzasının bulunduğu, resim, heykel, grafik, tezhip, hat, halı-kilim ve minyatür eserlerin yer aldığı, önceki gün açılan sergi kapsamında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Genç yetenekler, atölye çalışmalarında eserlerinin ortaya çıkış aşamalarını ve hünerlerini sanatseverlere gösterme imkanı buldu.

Atölye çalışmasına Sivas'tan katılan Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Araştırma Görevlisi Sibel Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiye özellikle atölye çalışmalarının ilgisini çekmesi nedeniyle katıldığını söyledi.

Atölyede metal çubuklarla "kimliksiz insan" ismini verdiği çalışma yaptığını anlatan Armağan, çöp adamlardan oluşan figürlerinde Cin Ali karakterinden esinlendiğini kaydetti.

Armağan, "Hani hep söylenir ya 'Cin Ali bile çizemem.' diye, onu vurgulamak istedim. Bir taraftan da buradaki figürlerde cinsiyet, rütbe yok, herkes bir arada. Figürler dans eder şekilde bir arada. İnsanlar kimliğini yanına almadığı zaman çok daha mutlu olabilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sergide farklı illerden sanatçıların eserlerinin sergilendiğini belirten Armağan, bunları görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Armağan, "Sanat anlamında farklı disiplinlerin bir araya gelmesi, şehirleri ileri bir seviyeye getirir diye düşünüyorum. Sanatın ülkeye, kente ve insanın düşüncesine çok katkıda bulunduğuna inanıyorum. Kentin ve insanın kendini ifade etmesine olanak sağladığını düşünüyorum." görüşünü paylaştı.

Genç yeteneklerden seramik sanatçısı Begüm Tursun da çamura kap şekli vererek desen çalışması yaptığını söyledi.

Sergideki eserleri incelediğini anlatan Tursun, "Açıkçası sergiyi çok beğendim. Farklı illerden birçok sanatçının eserleri gelmiş. Sergiye katıldığım için memnunum. Seramik üzerine çini de yapılıyor ama ben yapmıyorum, sadece şekil veriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sergi, 9 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.