Malatya

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

14:19 07 Nisan 2017
Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında yaşamını yitirenler için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, cuma namazının ardından Soykan Parkı'nda bir araya gelerek, ellerinde pankartlarla saldırıları protesto etti.

İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Esed'in, İdlib'de kimyasal silahlarla çoğu çocuk onlarca kişiyi katlettiğini söyledi.

İdlib'deki saldırının ilk olmadığını dile getiren Yıldırım, Esed'in, engellenmemesi durumunda bu tür katliamları sürdüreceğini belirtti.

Yıldırım, "Suriyelilerin katili, Esed ile küresel emperyalizmdir. Kimyasal hassasiyet ise koca bir kandırmadan ibaret. Batının kimyasala tepkisi, 600 bin ölümü sıradanlaştıran şeytani kurnazlıktır. Bizim için asıl olan ise 'Bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmektir' bakışıyla zulme direnmek, zalimi tarihin çöplüğüne göndermektir." diye konuştu.

Daha sonra, İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Gıyabi cenaze namazına, çok sayıda vatandaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.