Malatya

Anadolu Ajansı 97 yaşında

15:11 07 Nisan 2017
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Anadolu Ajansının kamu yayıncılığı ve haber alma, alınan haberleri tarafsız, olduğu gibi vatandaşlarla paylaşma noktasında önemli bir faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Toprak, Anadolu Ajansının kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AA'nın, Milli Mücadele'nin, milletin egemenliğinin duyurulması noktasında önemli rol oynadığına işaret etti.

AA'nın, kamu yayıncılığı ve haber alma, alınan haberleri tarafsız, olduğu gibi vatandaşlarla paylaşma noktasında önemli bir faaliyet yürüttüğünü vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:

"Şüphesiz ki Anadolu Ajansı sadece Türkiye çapında değil dünya çapında çok sayıda noktadan aynı anda hızlı, güvenilir bilgileri, haberleri, görüntülü, yazılı veya sözlü bir şekilde alıp, iyi bir şekilde onu tekrar dünyaya haber veriyor. Hem Türkiye'de hem dünyada insanları mutlu edecek spor, kültür, sanat gibi, dünya haberciliği anlamında da, her bir noktada var olduğunu görüyoruz."

Ajans çalışanlarının önemli görevler üstlendiğini ve tarafsız yayıncılıklarıyla kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Toprak, "Yanı başımızda, Irak, Suriye de dahil olmak üzere, her türlü şiddet olaylarına rağmen haber alma, tarafsız ve yansız olarak aynı anda bilgilendirme noktasında da ajansımızın önemli bir faaliyet yürüttüğünü idrak ediyoruz." ifadesini kullandı.

Özellikle FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, ajans çalışanlarının canlarını ortaya koyarak yaşananları insanlara duyurduğunu kaydeden Toprak, çalışanların habercilik sorumluluğuna bizzat şahit olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.