Malatya

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

16:43 07 Mayıs 2017
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Toprak, mesajında, bütün dünya ülkelerinin en önemli sorunlarının başında trafiğin geldiğini belirtti.

Bu sorunun çok büyük maddi ve manevi kayıplara neden olduğunu ve varlığını daima hissettirdiğini aktaran Toprak, trafik kazalarında çok sayıda kişinin hayatını, sevdiklerini kaybettiğini, yine büyük bir kısmının da kazalarda yaralanarak kalan ömrünü yatakta, engelli arabasında veya zor şartlarda geçirdiğini kaydetti.

Her ne kadar trafik kazalarının oluşumunda araç, yol ve çevresel faktörler etken olsa da kazalara sebebiyet veren kusurlar arasında en büyük payın insan olduğunu belirten Toprak, insan kaynaklı sorunların asgariye indirgenmesinin yolunun da iyi bir trafik eğitiminden geçtiğine dikkat çekti.

Hafta kapsamında düzenlenen faaliyetlerin de bu eğitimin en önemli parçasını oluşturduğu kaydeden Toprak, şöyle devam etti:

"Haftanın amacı, imkanlar çerçevesinde daha fazla insana ulaşarak trafik kuralları ve muhtemel riskler konusunda insanımızı bilinçlendirmek, trafik sorununun çözümüne katkılar sunmaktır. Ülkemizde, eğitim, acil yardım, denetim ve altyapı çalışmaları ile trafik kazaları nedeniyle meydana gelen kayıpların tamamen ortadan kaldırılamasa bile mümkün olduğunca azaltılabileceği kanıtlanmıştır. Bunu sağlamak için karayolu trafik güvenliği sistemi içerisinde yer alan bütün kurumların bir ve beraber çalışması son derece önem arz etmektedir. Çünkü trafik mefhumu çok yönlü olup, çözüm noktasında sorumluluk paylaşımı, ortak duyarlılık ve işbirliği gerektirmektedir. Bu anlamda yasaların görev ve yetki verdiği kurumlarımızla, üniversitelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve basın-medya kuruluşlarımızın da destek ve katkıları, trafik güveliğinin tesis edilmesinde hayati önem teşkil etmektedir. 'Trafik, sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir' sözü ışığında bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyacağını ümit ederek, kazasız günler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.