Malatya

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı

11:50 08 Mayıs 2017
6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen "6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı"nın gala gecesi yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, fuarın gala gecesi kentteki bir otelde gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe, 15 Temmuz'da şehit olanların yakınları, gaziler, yazarlar ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri katıldı.

Çakır, etkinlikte yaptığı konuşmada fuarın 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenmesinin önemine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda etkinlik ve program düzenlediklerini aktaran Çakır, "Yıl içinde 8 farklı fuar düzenliyoruz ama kitap fuarı çocuklarımız için eğitim çalışmaları için çok önemli. Bütün konuklarımıza, yazarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Şehit yakınları ve gazilerimizi burada ağırlamaktan memnuniyetimi belirtiyorum. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, sizleri, bizleri şehitlerimizle cennetinde buluştursun." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin şanlı direnişi ile ilgili sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede şehit aileleri ve gaziler adına Safiye Bayat, konuşma yaptı.

Anadolu kadınının İstiklal Savaşı'nda yaptığı fedakarlıkların herkesin gurur kaynağı olduğunu belirten Bayat, şunları dile getirdi:

"Bugün Myanmar'dan Somali'ye, Irak'tan Gazze'ye, Halep'ten Bağdat'a nerede bir mazlum eli varsa Türk kadınının Türk erkeğinin izlerini görmüşüzdür. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıllık tarihinde nice badireler atlatmış, nice sıkıntılar yaşamıştır. Bütün zorluklara rağmen, bütün sıkıntılara rağmen benim mahzun ve mağdur ülkem, her sıkıntının altından kalkarak adeta küllerinden doğmuştur. Bugün, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen bir liderin arkasında-yanında kenetlenerek artık bu ülkeye darbe yapılamayacağını gösterdik. Dün, Başbakan ve bakanları asanlar bugün artık bu emellerine ulaşamayacaklarını anlamışlardır."

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın da bir selamlama konuşması yaptığı programda ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz anısına 44 yazarın kaleminde 15 Temmuz Direniş ve Diriliş kitabı katılımcılara takdim edildi. Gecede, 15 Temmuz Süreci Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar da sergilendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.