Malatya

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

15:08 08 Mayıs 2017
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Malatya'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleştirilen törende, trafik kazalarının önlenmesinde vatandaşların trafik kurallarına uymasının önem taşıdığını belirtti.

Hastahanelere gidildiğinde trafik kazası nedeniyle yaralanan ve engelli konumuna gelen çok sayıda vatandaşla karşılaşıldığına dikkati çeken Toprak, trafik kuralları ihlallerinin telafisi olmayan üzücü sonuçlar doğurduğunu anlattı.

Sürücülerin alkollü araç kullanmaması ve hız sınırına riayet etmesi gerektiğini ifade eden Toprak, "Modifiye araçların ortaya çıkardığı tehlike unsurlarını ortadan kaldıralım. Azami hız sınırını asla geçmeyelim. Maddi ve ölümlü kazalara hepimizi üzüyor. Denetimler yapacağız, kurallara uymayanları cezalandıracağız. Cezalandırmayla bir yere varmamız mümkün değil, sonuçta eğitimli olmamız gerekiyor. Önce kurallara uymalıyız." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da karayolları standardının yükselmesiyle trafik kazalarının azaldığını belirterek, "Kazaların azalmasında eğitim önemli. Bunun yanında duyarlı ve bilinçli olmak da önemli." ifadelerini kullandı.

Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da "İlimizde 2015'e oranla 2016'da ölümlü kaza oranında yüzde 20 azalma görüldü. Emniyet Müdürlüğü olarak trafiğe önem veriyoruz. Bu sebeple kazaların meydana geliş sebeplerini tespit ederek, kontrol planları hazırlıyor ve trafik denetimleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz da trafik kazalarında insan unsuru payının yüzde 98 olduğuna değinerek, kentte jandarma bölgesinde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kentte son 5 yılda bin 521 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 51 kişinin hayatını kaybettiğini 2 bin 304 kişinin de yaralandığını belirten Yılmaz, "Bir önceki 5 yılda trafik kazalarında 81 vatandaşımız yaşamını yitirdi. İyileştirme yapılan yollarla kazalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 51'e düştü. Trafikte ölümlü olaylarda yüzde 37 azalma meydana geldi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yılın trafik polisi, itfaiye eri ve taksi şoförüne Toprak, Urhal, Yılmaz ve Çakır tarafından hediyeler verilerek, trafik konulu stantlar gezildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.