Malatya

Anneler Günü

11:50 14 Mayıs 2017
Anneler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağbaba, mesajında, ülkede acıyı en çok annelerin yaşadığını, yürekleri sevgiyle atan, umutlarını yarınlara bırakan, kendilerini evlatlarına feda eden annelerin her geçen gün daha ağır koşullarla karşı karşıya bırakıldıklarını kaydetti.

Her 3 evlilikten birinin çocuk evliliği olduğu, her 10 kadından 4'ünün şiddet gördüğü, sadece 2016'da 328 kadının, eşleri, çocukları, akrabaları veya tanıdıkları tarafından katledildiği bir ülkede yaşandığını ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Bu gerçek, Türkiye'nin kadına ve annelerimize verdiği değeri göstermek açısından ibretliktir. Son yıllarda Anneler Günü'nü istediğimiz koşullarda kutlayamıyoruz. Katliamların, şehit haberlerinin, acının, gözyaşının gölgesinde Anneler Günü kutlamak istemiyoruz. Soma'da evlatlarını yitiren annelerin, ekmeğe gönderdiği 15 yaşındaki evladı polis kurşunuyla katledilen annelerin, işini, ekmeğini isteyen açlık grevindeki akademisyenlerin annelerinin olduğu bir ülkeyi hak etmiyoruz. Biz, kadının erkekle eşit, özgür, işine sahip ve mutlu yaşadığı bir Türkiye hayal ediyoruz. Acıların yaşanmadığı, her annenin çocuklarını refah içinde yetiştirebildiği, annelerin ve evlatlarının mutlu olduğu bir ülke özlemi duyuyoruz. Demokratik, çağdaş ve ilerici bir ülkede yaşamak istiyoruz. Özlemini duyduğumuz ülke, değerli annelerimizin ellerinde yükselecek. Başta 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden gençlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, hasretle ellerinden öpüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.