Malatya

Dilek yolunda genişletme çalışmaları sürüyor

18:48 12 Haziran 2017
Dilek yolunda genişletme çalışmaları sürüyor

Kuzey kuşak yolunun önemli akslarından biri olan ve Malatya'yı Dilek Mahallesi'ne bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki Dilek yolunda genişletme ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 10 kilometrelik yolun bugüne kadar 5 kilometrelik bölümünü tamamlandı ve yolun genişliğinin 7 metreden 30 metreye çıkarıldı.

Gidiş geliş çift şeritli olarak yapılan yolda taş duvar örme işleri de tüm hızıyla sürüyor. Demiryolu köprüsünü de çift şerit yapacak olan büyükşehir belediyesi, buradaki dolgu ve hafriyat işlerine de devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 10 kilometrelik yolun 5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, 2,5 kilometrelik bölümde ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, kalan 2,5 kilometrelik bölümünü de yine bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Çalışmalar tamamlandığında Dilek Mahallesi'nin şehirle bütünleşeceğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Yolumuz, Malatya-Sivas karayolunun da bağlantı yollarından biri. Genişlettiğimiz 10 kilometrelik yol, Kuzey Kuşak Yolunu besleyeceği gibi çevre yolu batı girişini de ferahlatacak. Dilek yol genişletme çalışmalarının yanı sıra, Tecde-MAŞTİ bağlantı yolu, Kuzey Kuşak ve Güney Kuşak yollarımızda da çalışmaya devam ediyoruz. Bu yollarımız kentin açılması ve yeni merkezler oluşturma noktasında gelişime katkı sağlayacak. Ramazan ayında olmamıza rağmen ekiplerimiz hiç durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Malatya'nın her noktasında çalışıyoruz. Bu şartlarda özverili çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.