Malatya

Malatya Valisi Toprak'dan kayısı satış alanlarına inceleme

15:50 14 Haziran 2017
Malatya Valisi Toprak'dan kayısı satış alanlarına inceleme

Malatya Valisi Mustafa Toprak, kentteki toptan kayısı satışı yapan işletmelerde incelemelerde bulundu.

Toprak ve beraberindekiler, iş yerlerini tek tek gezerek, daha önce belirlenen hijyen konusundaki talimatları yerine getiren yerlere teşekkür etti.

Kenttin dünyaya açılan penceresi kayısının isminin daha çok duyurulması gerektiğini ifade eden Toprak, Yeni Şire Pazarı olarak bilinen yerin isminin Malatya Kayısı Borsası olduğunu ve buna uygun tabela asılması talimatını verdi.

Kayısı satışı yapılan bir iş yerinde konuşan Vali Toprak, borsada bulunan üst katlardaki dükkanların camlarının boya ve perdelerle kapalı olduğunu, bunun artık olmaması gerektiğini vurguladı.

Ticaret borsasında 800'e yakın işletmenin bulunduğunu ve mutlaka site yönetiminin oluşması gerektiğine değinen Vali Toprak, şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki burada yeni alımlarla birlikte kayıt dışılık olmasın. Bunun dışında kaliteyi, hijyeni olumsuz kılan hiç bir şey de olmasın. Burası Malatya Kayısı Borsası olarak faaliyet göstersin. Kayısı borsası olarak oluşan bu yerde pekmez, üzüm, dut gibi işler olmasın. Nerede olması gerekiyorsa orada olsun."

Vali Toprak, pekmez, dut, üzüm gibi ürünlerin ise eski şire pazarı alanında satılabileceğini sözlerine ekledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.