Malatya

7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

18:20 14 Haziran 2017
7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

Bu yıl yedincisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kapsamında Azerbaycanlı yönetmen Elchin Musaoğlu tarafından çekilen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin belgesel filmin galası Malatya'da yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, belediye binasında düzenlenen istişare toplantısında, "7. Malatya Uluslararası Film Festivali" hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Festivalle ilgili her şeyin istedikleri gibi ilerlediğini aktaran Mumcu, festivalin yarışma bölümlerine başvuruların da devam ettiğini belirtti.

Mumcu, festivalde 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de çalışma yapıldığını ifade ederek "Festival kapsamında 15 Temmuz ile ilgili bir belgeselimiz söz konusu, çekimleri başladı. Azerbaycanlı yönetmen Elchin Musaoğlu tarafından çekiliyor. Festivale Azerbaycan Cumhurbaşkanını da davet etmeyi planlıyoruz." dedi.

Festivalin önemli bir aşama kaydettiğini vurgulayan Mumcu, festivalin niteli ve niceliği itibarıyla kendinden söz ettirir hale geldiğini kaydetti.

- "Festivaller sinema sektörümüzün can damarı"

Film Festivali Direktörü Suat Köçer de festivalin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Köçer, festivallerin sinema için çok önemli olduğunu belirterek "Festivaller sinema sektörümüzün can damarı. Malatya Film Festivali ülkemizin önde gelen film festivallerinden biri haline geldi ve bu yıl yedincisini gerçekleştireceğiz. Bir festivalin yedincisinin yapılıyor olması sinemamız açısından önemli. Festivali bu yıldan itibaren hem ülkemizin hem Malatya'nın dokusuna, kimliğine uygun şekilde yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Festivali bu yıldan başlamak üzere tüm yıla yayarak gerçekleştireceklerini anlatan Köçer, festival kapsamında Azerbaycanlı yönetmen Elchin Musaoğlu tarafından çekilen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin belgesel filmin galasının ekim ayında Malatya'da yapılacağını ifade etti.

Köçer, Musaoğlu'nun çektiği ve "Kardeş ülke Azerbaycan gözüyle 15 Temmuz" konusunun işlendiği belgesel filmin, festivalde de izleyiciyle buluşacağını kaydetti.

Festival, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Valiliğinin katkılarıyla 9-16 Kasım'da düzenlenecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.