Malatya

Malatya'da şehitlik ziyaretleri

10:46 24 Haziran 2017
Malatya'da şehitlik ziyaretleri

Malatya'da, Ramazan Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi.

Şehir Mezarlığına sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti, Şehitlikte de duygusal anlar yaşandı.

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut'un kabri de vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Şehitliğe gelen vatandaşlar, şehit Yarbay Yakut'un mezarına karanfil bırakarak Kur'an-ı Kerim okudu.

Mardin'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kaya'nın ağabeyi Seydi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşini kaybetmenin acısını hala yüreklerinde yaşadıklarını söyledi.

Her bayramda kardeşinin mezarını ziyarete geldiğini anlatan Kaya, vatan için her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını vurguladı.

- "Bu toprakları kimseye böldürtmeyeceğiz"

Kaya, şehitliğin çok yüksek bir mertebe olduğunu aktararak, "Bu vatan bizim her şeyimiz. Atalarımızın, dedelerimizin bize emanet ettiği bu toprakları kimseye böldürtmeyeceğiz. Terör örgütlerinin karşısında da dimdik duracağız." dedi.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Ne kadar gülsem ne kadar da bayram olsa kardeşimin acısı içimden hiç çıkmıyor. En mutlu günümde dahi aklımdan çıkmıyor. Allah kimsenin başına vermesin, şehit yakınlarına da Allah sabır versin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömür diliyorum. Bu vatan için ne yapsak azdır. Atalarımızın, dedelerimizin bize emanet ettiği bu vatanı biz de gelecek nesillere bırakacağız. Bu yola başımızı koyduk. O cahillere dışarıdan ne kadar destek verirlerse versinler. 'Türkiye'de insan hakları yok' diyorlar, insan hakları Türkiye'de yok da dağdaki mağarada mı var? Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmayacak. Bizden gelecek nesiller de bu vatana sahip çıkmaya devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.