Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

15:52 29 Temmuz 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemize, Malatya'mıza güvenen her yatırımcının arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz var. Dolayısıyla da Türkiye'ye güvenerek üretenleri Türkiye hiçbir zaman mahcup etmedi." dedi.

Tüfenkci, Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde mutfak mobilyaları üretimi yapan bir fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir tesisi kentte kazandıranlara teşekkür etti.

İşletmenin, küçük bir yapıdayken doğru yatırımlar ve adımlar atarak nasıl büyüdüğünün güzel bir örnek olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, mobilyanın, Malatya'da cazibe merkezleri kapsamında desteklenmesiyle beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'de rekabet edebilir sektörlerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sadece organize sanayideki büyük yatırımlarla değil, özellikle üretim paketi içerisinde yer alan Malatya'nın küçük sanayisinin taşınmasıyla beraber orada mobilya sektöründe üretim yapan arkadaşlarımızın da hem Türkiye'deki rekabet şanslarını arttırmak hem de uluslararası rekabette öne çıkmak adına Malatya'daki kümelenmeyi önemsiyoruz. Ülkemize, Malatya'mıza güvenen her yatırımcının arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz var. Dolayısıyla da Türkiye'ye güvenerek üretenleri Türkiye hiçbir zaman mahcup etmedi."

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve öteki ilgililer, tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Tüfenkci ve Çalık ayrıca kentte açılan bir serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik bürosuna giderek hayırlı olsun dileklerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.