Malatya

Bu yarışmanın ödülü gönüllü çalışmak

11:40 05 Ağustos 2017
Bu yarışmanın ödülü gönüllü çalışmak

ORHAN YOLDAŞ - Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "En Hayırlı Kırmızı" fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere Afrika, Gazze, Filistin gibi yurt dışındaki yardım faaliyetlerine katılma ve yardımları fotoğraflama fırsatı tanınacak.

Türk Kızılayı Genel Merkezi himayesinde Türk Kızılayı Malatya Şubesi ile Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun (TFSF) desteğiyle "En Hayırlı Kırmızı" adlı fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Ana teması hayır ve merhamet olan yarışmaya yurt içinden ve dışından fotoğraf sanatçıları 30 Eylül 2017'ye kadar başvuruda bulunabilecek. Yarışmayla Türk Kızılayı'nın yardımlarına farkındalığın artması ve Kızılay'ın hayatın her anında insanların yanında olduğunu hissettirmesi amaçlanıyor.

Yarışma sonrası 44 fotoğraflık sergi oluşturulacak ve sergi Türkiye'nin 81 kenti ile talep olan ilçelerde sergilenecek. Ayrıca fotoğrafların yer aldığı bin kitap basılarak, sivil toplum kuruluşlarına gönderilecek.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı denince akla ilk gelenin kan bağışı olduğunu aslında Türk Kızılayı'nın her türlü sıkıntıda vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

- "Sanatla halkın gönlüne tekrar ineceğiz"

Yalçın, "En Hayırlı Kırmızı" adı altında bir fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek, "Kırmızı temalı içinde merhameti, hayrı barındıran fotoğraflar arıyoruz. Çünkü Kızılay'ın sadece kan bağışı değil, sosyal durumlarda, afetlerde, insanların başının sıkıştığı her yerde eğitimden tutun da göçe kadar her türlü alanda faaliyetleri var. Bu çalışmayla sanatla halkın gönlüne tekrar inmiş olacağız." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın seçimlerindeki vaatlerinden birinin de "Kızılay Sanat" adı altında bir bölüm kurmak olduğunu anımsatan Yalçın, Malatya şubesi olarak bu çalışmayla ilk faaliyetlerinden birini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

- Ödül, gönüllü çalışmak ve fotoğraf çekmek

Yarışmanın ödüllerinin de farklı olduğuna dikkati çeken Yalçın, şunları söyledi:

"Koşullar uygun olduğu taktirde birinci, ikinci ve üçüncüye para ödülü ya da Afrika, Gazze, Filistin gibi yurt dışındaki yardım faaliyetlerimize katılma imkanı sağlayacağız. Dereceye girenlerin hayır ve merhamet çalışmalarına katılmalarını, gönüllü bir Kızılaycı olmalarını ve aynı zaman da bulundukları ortamları fotoğraflayabilmelerini sağlayacağız. Amacımız sadece yardıma ihtiyacı olduğunda bir insanın yanında olmak değil. Amacımız insanların herhangi bir şeye ihtiyaçları olmadığında da Kızılayı yanlarında görmeleri, hissetmeleri. Kızılay Sanat ve Fotoğraf Yarışması da bizim için bu olacak. Sanatçılar fotoğraflarla insanların gönlüne inmemize katkı sağlayacak diye düşünüyorum."

MAFSAD Başkanı Orhan İnan ise Türk Kızılayı ile ortaklaşa yarışma düzenlemelerinin kendileri için onur verici olduğunu belirterek, "Kızılay'ın dünya çapında yapmış olduğu yardımları bir de fotoğrafçı gözüyle görerek, Kızılay'ın yardım çalışmalarına farkındalığın artmasını düşündük." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.