Malatya

"Çoban Müzesi" için destek talebi

16:57 22 Ağustos 2017
"Çoban Müzesi" için destek talebi

Malatya İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, kurdukları "Çoban Müzesi" ile ilgili Kültür Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu'nu ziyaret ederek, destek istedi.

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Akın, İskenderoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten İskenderoğlu, "Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak Türkiye'de böyle güzel bir çalışmanın, ilk kurulan Çoban Müzesi'nin Malatya'ya ve bölgeye katkılarının olacağını düşünüyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışma ve çalışmaları yaparak, 'Çoban Müzesi' için birliğe gerekli desteği sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Akın ise göreve yeni başlayan İskenderoğlu'na hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını hem de müze için destek istediklerini belirterek, "Yaklaşık iki senedir Çoban Müzesi ile ilgili yoğun bir çalışmamız oldu. Sayın Levent İskenderoğlu uzun yıllardır tanıdığımız duyarlı bir bürokrat, beraber istişare edip müzeyle ilgili olumlu görüşmelerimiz oldu. Umarım gerekli desteği sağlarlarsa müzemizi daha da genişleteceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akın, İskenderoğlu'na çobanların giydiği kepenek keçe hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.