Malatya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

13:58 30 Ağustos 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Myanmar'da Arakan'da yaşanan zulümun, insanlığa nokta koyulduğunu gösterdiğini belirtti.

Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesince 3 bin 500 Bayırbucak Türkmeni aileye gönderilen yardım kamyonlarının uğurlanma töreninde yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Dünyanın, insanlığın bittiği bir yerde olduklarını belirten Çalık, "Özellikle Myanmar'da Arakan'da yaşanan zulüm, insanlık dışı uygulama insanlığa nokta koyulduğunun en önemli göstergesidir." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler'in 1946'da tüm dünyadaki zulümlere son vermek ve insanca yaşamayı sağlamayı amaçlayarak kurulduğunu belirten Çalık, BM'nin Arakan'da yaşanan zulme dur dememesinin insanlığın bittiği nokta olduğunu ifade etti.

Çalık, "Fotoğrafları gördüğünüzde yüreğinizin nasıl dağlandığını ve Müslüman coğrafyasının özellikle yüreğinin kan ağladığını ifade etmek isterim. Buradan bir kez daha BM'nin ve başta Güvenlik Konseyi ülkeleri olmak üzere bütün dünya devletlerinin buna hassasiyet göstermesi gerekir. Savaşın en çok etkileneni kadınlar ve çocuklar. Fotoğrafları gördüğünüzde o çocukların, kadınların vahşet içerisinde öldürüldüklerini görüyorsunuz. İnşallah bu mübarek Kurban Bayramı öncesi bizim bu iyi temennilerimiz sadece temenni olarak kalmaz, tüm dünya devletlerinin harekete geçmesine vesile olur."

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan milyonlarca aile olduğunu hatırlatan Çalık, bu ailelerle ilgili hassasiyetlerinin hat safhada olduğunu söyledi.

Çalık, vatansız kalanların bir an önce ülkelerine kavuşmasını canı gönülden istediğini kaydederek, "Vatandaşa soruyorlar diyorlar ki 'Neden dışarıya çıktınız 15 Temmuz gecesi?' Gerekçelerinden bir tanesi 'Suriye'nin gidebileceği bir Türkiye'si vardı. Benim gideceğim bir Türkiye yok' diyor. Dolayısıyla vatan, bayrak ve ezanımız bizim için çok önemli." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Osmaniye'deki konaklama tesislerinde kalan Bayırbucak Türkmeni 3 bin 500 ailenin bayram ihtiyaçları için hazırlanan 2 kamyon malzeme, okunan duanın ardından yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.