Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da

17:21 01 Eylül 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bayram tatiline rağmen yüzde 12 büyümeyi Türkiye ihracatta da yakaladı. Toplamda da 152 milyar dolar ihracatı Türkiye yapmış oldu. Hedefimiz yıl sonunda çok daha yukarı rakamlara ulaşabilmek." dedi.

Tüfenkci, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Valiliği, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları tarafından Nikah Sarayı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Tüfenkci, Arakan’da yaşananların insanlık suçu olduğunu belirtti.

Tüfenkci, "Üzülerek görüyoruz ki dünya buna sessiz. Türkiye olarak biz elimizden gelen her türlü gayreti başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizle gösteriyoruz. İnşallah bunda da belirli bir aşamayı katettik, dünyanın ilgisini o bölgeye çektik." diye konuştu.

Terörle mücadele ederken Türkiye'nin büyümeyi sürdürdüğünü kaydeden Bakan Tüfenkci, birbirlerine sahip çıktıkları sürece ülkenin önünde kimsenin duramayacağını bildirdi.

Ülkenin terörle mücadele ederken ekonomiyi de kalkındırma yolunda her türlü gayreti gösterdiklerini anlatan Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Her türlü gayreti gösteriyoruz, tedbiri alıyoruz, teşvikler veriyoruz. İşte Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen yüzde 12 büyümeyi Türkiye ihracatta da yakaladı. Toplamda da 152 milyar dolar ihracatı Türkiye yapmış oldu. Hedefimiz yıl sonunda çok daha yukarı rakamlara ulaşabilmek. Bütün bunların amacı insanımıza daha fazla iş bulmak, daha fazla aş bulmak, Türk insanımızın ekmeğini büyütme gayretimizdir. Biz istiyoruz ki Türk insanının refah düzeyi artsın, yaşam standardı yükselsin ve özellikle uluslararası alanda da rekabet edebilir halde olsun. Bunun içinde hep beraber birbirimize sahip çıkarak, kardeşlik, birlik, beraberlik içerisinde inşallah hep beraber kalkındıracağız ve büyüteceğiz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Kurban Bayramı dolayısıyla bütün zulümlerin durması temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

"Mazlumun gözyaşı durur. Arakan’da, Mynamar’da, Suriye’de yaşanan katliamlar ve zulümler durur. Bayramımızı idrak ederken içimizde kanayan bir yara Arakan. Orada yaşanan zulümler, kadınlar, çocuklar hepimizin gözyaşı oldu. Bütün mazlumların gözyaşının dindiği, bütün zalimlerin cehenneme gittiği bir süreç yaşıyoruz."

Vali Ali Kaban ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptıkları konuşmada, İslam aleminin bayramını tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.