Malatya

Vali Kaban, Arslantepe Höyüğü’nde incelemede bulundu

16:52 02 Ekim 2017
Vali Kaban, Arslantepe Höyüğü’nde incelemede bulundu

Malatya Valisi Ali Kaban, Arslantepe Höyüğü’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Kaban, Arslantepe Höyüğü'nde inceleme yaparak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ile Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'dan kazılarla ilgili bilgi aldı.

İskenderoğlu, ilk şehir devleti olan Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunduğunu, duvarlarında renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, kazılarda elde edilen kılıç ve mızraklarıyla, binlerce mühür baskısı ve metal eserleriyle, ile Anadolu topraklarının zengin tarihini yansıttığını belirtti.

Marcella da yapının dünyanın en eski kerpiç sarayı olduğunu, MÖ 3 binli yıllara ait olduğu tahmin edilen, kerpiç tahtın gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Duvar resimleri hakkında Kaban'a bilgi veren Marcella, yapılan kazı çalışmaları ve buluntular hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Kaban, höyüğü incelemesinin ardından yaptığı kısa konuşmasında Anadolu tarihinin bir bölümü hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.