Malatya

Darende'de Hulusi Efendi Camisi'nin temeli atıldı

14:34 09 Ekim 2017
Darende'de Hulusi Efendi Camisi'nin temeli atıldı

Darende ilçesi Yazıköy Mahallesi'nde Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılacak 350 kişilik caminin temeli törenle atıldı.

Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydoğan, Yazıköy Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda böylesi anlamlı bir temel attıklarını belirterek, caminin yapımına destek olan mahalle sakinlerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Cami hakkında bilgiler veren Aydoğan, "Vakfımız önderliğinde başlatılan Yazıköy Mahallesi Hulusi Efendi Camisi Projesi, 600 metrekarelik alanı kapsıyor. 350 kişilik namazgah alanı ile 400 metrekare açık çevre düzenlemesine sahip olacak. Projede, şadırvan, sosyal tesis, taziye evi, gasilhane ve toplantı salonunun da yer alacak." dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Mert ise cami yapılmasına en büyük desteği veren Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş'e minnettar olduklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra kurban kesilerek, dualar edil ve caminin temeli atıldı.

Törene, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Taşdemir ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Hulusi Efendi Camisi'nin 18 ayda tamamlanarak ibadete açılmasının planlandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.