Malatya

Malatya'daki FETÖ/PDY davaları

18:28 31 Ekim 2017
Malatya'daki FETÖ/PDY davaları

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan, aralarında eski emniyet müdürü, komiser, polis ve doktorun da bulunduğu 8 sanık, 6 yıl 3 ay ila 10 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Ersin Tan, eski komiser Murat Kaynak, eski doktor Salih Doğan, eski polis memuru Hüseyin Çirkin ve eski emniyet amiri Mustafa Özata, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakim karşısına çıktı.

Mahkemede 6 yıl 3'er ay hapis cezası verilen sanıklar, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu'nda araştırma görevlisi olarak görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve FETÖ'nün "mahrem yapılanmasına" yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hacı Öz ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapis cezası aldı. Sanığın hükümle tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada ise tutuklu yargılanan eski polisler İsmail Akboran ve Mehmet Salih Avcı'ya 6 yıl 3'er ay hapis cezaları verildi. Sanıkların hükümle tutukluluk hallerinin devamında karar kılındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.