Malatya

Kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı

14:20 01 Kasım 2017
Kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik kurallarını ihlal eden sürücülere 50 bin 470 liralık idari para cezası kesildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler neticesinde cadde ve sokaklarda engelli vatandaşların araçlarını park etmeleri için ayrılmış engelli park yerlerinin, hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılması, yaya yolu ve geçitleri üzerinde araç sürücülerinin yönetmelikte belirtilen haller dışında park etmesi nedeniyle, engelli ve diğer yaya trafiğinin olumsuz etkilendiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Yine şehirlerarası otobüslerin karıştıkları kazalar incelendiğinde gece meydana gelen kazaların yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle meydana geldiği, kazaların yaralanma ve ölümle sonuçlandığının öngörüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde 28-29 Ekim'de yapılan yoğunlaştırılmış denetimlerde, taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinde ve yaya yollarına park eden sürücülere idari para cezası kesildiği aktarıldı.

Ayrıca, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin, taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması, kullandırılması gibi nedenlerden dolayı bin 465 aracın kontrol edildiği belirtilen açıklamada, kural ihlali yapan 210 araç sürücüsüne 50 bin 470 liralık trafik idari para cezası kesildiği, 6 aracın trafikten men edildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.