Malatya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

23:47 03 Kasım 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bilinsin ki kökleri kazınana kadar bu mücadele amansız bir şekilde devam edecek. 8 şehidimiz oldu. 56 teröristi etkisiz hale getirdik daha da mücadelemiz devam ediyor. Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz." dedi.

Battalgaz ilçesi muhtarlarıyla Taş Konak'ta bir araya gelen Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, kenti insanların huzur içerisinde yaşadığı bir yer olarak öne çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Bu noktada muhtarların gayretlerini bildiğini ve takdir ettiğini belirten Tüfenkci, şehrin gelişimi noktasında herkesin üstüne düşeni yaptığını ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bilinsin ki kökleri kazınana kadar bu mücadele amansız bir şekilde devam edecek. 8 şehidimiz oldu. 56 teröristi etkisiz hale getirdik daha da mücadelemiz devam ediyor. Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz. Sınırın dışında da eğer tehlike geliyorsa, nasıl Suriye'deysek nasıl sınırın dışına kadar kovalıyorsak bundan sonra da bulundukları her ine girmek için hem Allah'a hamdolsun milli, yerli silahlarımız var hem de yeni bir terörle mücadele konseptimiz var."

Terör örgütleriyle mücadelede önemli olanın teröristleri eylemsizlik haline itebilmek olduğunu dile getiren Tüfenkci, "İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne yönelik çok önemli bir operasyon yapıldı. Bayrampaşa'daki alışveriş merkezini belki de havaya uçurarak büyük bir panik, kaos ve Türkiye'ye olan bakışı değiştirmeye yönelik bir saldırıyı planlamıştı bu taşeron örgütler. Ama Allah'a hamdolsun o eli de önledik ve kırdık. İnşallah bundan sonra da kırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- Uyuşturucuyla mücadele

Terörle mücadele kadar uyuşturucuyla da mücadelenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, gençleri her türlü bağımlılıktan kurtarmak zorunda olduklarını ifade etti.

Bu noktada ailelere, devlete, belediyelere iş düştüğünü kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sadece gümrüklerde yakaladığımız uyuşturucu miktarı 80 yılın zirvesine çıktı. Baktığımız zaman 23 tona yakın çeşitli uyuşturucular yakalandı. Artık kapılarda bu kaçakların veya uyuşturucuların sıkı denetiminden dolayı güzergah değiştirdiklerini, farklı bir güzergahlara saptıklarını görüyoruz. Gerek İçişleri Bakanlığı gerekse bizim bakanlığımızla birlikte kaçak ve uyuşturucuyla mücadelemizi son yılların zirvesine çıkarttık ve orada her türlü teknik cihazları kullanıyoruz."

Tüfenkci, son model cihazlarla, takiplerle, istihbaratla gümrük kapılarından kaçak ve uyuşturucuya geçit vermediklerini dile getirerek bunlarla ilgili mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizdi.

Kaçak sigarayla ilgili son yıllarda daha etkin bir çalışma izlediklerine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, "2 sene önce yüzde 21'lerde olan kaçak sigara oranlarını bugün yüzde 10'lara kadar düşürdük. İnşallah hedefimiz bunları yüzde 5'lere kadar kaçak sigarayla mücadeleyi sürdüreceğiz. Uyuşturucuyla mücadele kurulu var. Orada biz de varız. Orada bazı kararlar var, inşallah önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşacağız."

Düzenlenen toplantıya Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile muhtarlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.