Malatya

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Dzhunusov'dan Başkan Çakır'a ziyaret

14:36 16 Kasım 2017
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Dzhunusov'dan Başkan Çakır'a ziyaret

"7. Malatya Uluslararası Film Festivali" kapanış törenine katılmak üzere kentte gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında düzenlenecek kapanış programına katılacak Dzhunusov, ziyarette yaptığı konuşmada Malatya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Dzhunusov, "Malatya ile Kırgızistan'ın Batken şehri kardeş şehirler. İnşallah bu kardeşliğimiz her zaman devam eder. Kırgızların hepsi Türkleri çok severler. Biz Türklerle beraber 86 milyonuz. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Çakır ise Kırgızistan'ın Türkiye'nin dost ve kardeş ülkesi olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi, kardeşliğimizin pekişmesi anlamında bu ziyaretler çok önemli. Büyükelçimiz Malatya'mızı çok iyi tanıyor. Elçinin var olma temelleri ülkeler arasındaki ilişkileri ekonomik, sosyal ve siyasal manada daha iyi boyutlara getirmektir. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Büyükelçimize teşekkür ediyorum."

Dzhunusov, Ahmet Çakır'a kalpak ve "koyun derisinden satranç takımı", Çakır da konuğuna kayısı hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.