Malatya

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

16:42 23 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çakır, mesajında, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin insan topluluğunun en fedakarı olduğunu aktaran Çakır, "Öğretmen bir çocuk için anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Dünya için karanlıkların sönmeyen ışığı, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan ise, mesajında, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve önemli sayılmaktadır. Bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi görev bilen bir milletiz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğu en iyi özetleyen cümlelerdir. Çağdaş Türkiye'nin mimarı öğretmenlerimiz, ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yeri alması için verilen mücadelenin en önemli neferleridir."

Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Yıldırım da, öğretmenlik mesleğinin eğitimin temel unsuru olduğuna vurgulayarak, "Her şeyden evvel doğrudan insanla ilgili olması, bilgi, sevgi ve sabırla sürdürülmesi sebebiyle öğretmenlik gerçekten çok özel, hassas bir meslek. Öğretmenler toplumun gerçek mimarlarıdır, öyle olmalıdır. İnsanımızın hamurunu yoğuran, ruhlarını nakış nakış dokuyan onlardır. Bir millet, geçmiş ve gelecek bağlantıları ile varoluş bilgi ve bilincini öğretmenleri ile canlı, sürekli kılar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.