Malatya

Malatya'da "Değerler Eğitimi" toplantısı

13:13 29 Aralık 2017
Malatya'da "Değerler Eğitimi" toplantısı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında "Gelişen Türkiye'de Değerlerin Korunması" konulu konferans verildi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, bin 400 yıllık kadim Anadolu medeniyetinin içinden süzülerek gelen değerlerin toplum tarafından da hissedildiğini anlattı.

Tatlı, kadim kültürden gelen değerlerii proje tabanlı olarak gençlere aktarmayı planladıklarını kaydetti.

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise gelenek ve değerin zaman ve mekanla olan ilişkilerden kaynaklandığını belirterek, bunlarla kişinin kendini oluşturma çabası içine girdiğini belirtti.

Yaşanılan süreçlerin kişinin kendi olma çabasını anlattığını aktaran Bekiroğlu, "Özellikle son 2 asır kendimizi aradığımız ve tam olarak bulamadığımız bir süreç. Kendimizi bulamadığımız için kopyala yapıştır yöntemiyle kendimizi başka yerlerde aradığımız bir süreç. Son iki asır kendimizi bulma mücadelesidir. Günümüzde yaşadığımız birçok olayı 15 Temmuz'u, 17-25 Aralık'ı, 28 Şubat'ı, darbeler dönemini değerlendirdiğinizde aslında işin özünün kendimizi aramakla ilgili olduğunu göreceksiniz. Bu arayış aslında kendi değerlerimize dönme arayışı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.