Malatya

Malatya'da "Hoş Geldin Bebek" projesi

13:30 29 Aralık 2017
Malatya'da "Hoş Geldin Bebek" projesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015 yılında başlatılan 'Hoş Geldin Bebek' projesi devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğum Servisi'nde yeni doğan bebekleri ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli ve Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Berk’in de eşlik ettiği ziyaret sırasında yeni doğan bebekleri tek tek gezerek annelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Çakır, bebeklere çeyrek altın takarak, hediye paketi verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılından beri projeyi yürüttüklerini hatırlatan Çakır, bugüne kadar 3 bin 400 bebeğe hediye paketi dağıttıklarını belirtti.

Küçük bir hediye de olsa bu projenin sosyal ve kültürel belediyeciliğin bir gereği olduğuna dikkat çeken Çakır, şunları ifade etti:

"Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında, yeni doğan çocuktan yaşlı insanımıza kadar birçok alanda çalışma yapıyoruz. 0-6 yaş çocuklarımıza semt konaklarında eğitim veriliyor. Yine Sanat sokağımız, Kernek külliyemiz ve semt konaklarımızda 7 den 70'e herkese yönelik sanatsal faaliyetlerimiz mevcut. Önümüzdeki süreçte yaşlı vatandaşlarımıza yönelik evde bakım hizmetlerinin yürütülmesi için de bir proje başlatacağız. Büyükşehir olarak her yaş gurubu vatandaşımıza yönelik birçok faaliyetimiz var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.