Malatya

Malatya'da "göç çocukları atölyesi" etkinliği

16:21 02 Ocak 2018
Malatya'da "göç çocukları atölyesi" etkinliği

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu iş birliğinde "Göç çocukları atölyesi" etkinliği gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Malatya'daki konteyner kentte kalan anne babası olmayan 6-10 yaş aralığındaki 30 çocuğun katıldığı atölye kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ise göç atölyesini gezerek, çocuklarla zaman geçirdi.

Suriyeli çocuklarla İnönü Üniversitesini ziyaret ettiklerini aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Bu etkinlikteki temel hedefimiz, kamp ortamında yaşayan çocuklarımızı üniversite öğrencilerimizle buluşturup, onlarla anı ortamı paylaşıp gerek resim ve gerekse bir takım sosyal etkinlikler yaparak çocukların sosyal yönlerinin daha çok gelişmesine katkı sunmaktır."

Suriyeli çocukların proje kapsamında üniversite öğrencileriyle iletişim sağlamalarının çocuklara ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Akın, buna benzer çalışmaları yıl boyunca sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında çocukların el becerileriyle yaptıkları çeşitli oyuncaklar, resimler ve maket çalışmaları sergilenerek üniversiteli öğrencilerin beğenisine sunuldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.