Malatya

Malatya'daki darbe girişimi davası

15:26 03 Ocak 2018
Malatya'daki darbe girişimi davası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Tek tip kıyafet uygulaması bu anlamda görüntüyü, özellikle sanıkların ortaya koymuş olduğu tavrı, bir nebze de olsa aşağı çekmek adına önemli bir adımdır." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de aralarında yer aldığı 27'si tutuklu 76 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yakınca Spor Salonu'nda görülen davanın sekizinci duruşmasını takip eden Çalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimini bir kez daha lanetlediklerini belirtti.

Çalık, hainlerin en ağır cezayı alması için sürecin yakın takipçisi olduklarını vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu çerçevede gerekli cezaların verileceğini ifade etti.

AK Parti teşkilatlarının darbe duruşmalarını yakından izlediğini aktaran Çalık, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanlığımızın almış olduğu karar ve kanun hükmündeki kararnamenin (KHK) yayınlanması da hassaten çok önemlidir. Tek tip kıyafet uygulaması bu anlamda görüntüyü, özellikle sanıkların ortaya koymuş olduğu tavrı, bir nebze de olsa aşağı çekmek adına önemli bir adımdır. İkincisi KHK'de çok önemli bir maddeyi çıkardık. En önemli gerekçemiz, 15 Temmuz gecesinde ve 16 Temmuz sabahında milli iradeye sahip çıkan ve vatanının, bayrağının savunmasında olan kahraman vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumak. KHK'leri suistimal edecek cümleler kullanan başta anamuhalefet lideri olmak üzere hepsini şiddetle kınıyorum. En önemli gerekçe şudur, burada muğlaklık yoktur. Muğlaklık varsa bu onların beyinlerinde ve zihinlerindedir. 15 Temmuz gecesi kahramanlık yapan vatandaşlarımı korumak, hukuk ve adalet önünde kollamak devletin ve bizlerin vazifesidir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan da 6'sı eski general 76 sanığın duruşmasını izlediklerini aktardı.

Malatya'nın kendileri için çok önemli olduğunu ve kentin darbe girişiminde dimdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durduğunu anımsatan Kan, şunları kaydetti:

"Tabii mahkemeler devam ediyor. Biz yakından bu mahkemeleri hem AK Parti olarak hem teşkilat olarak hem sivil toplum hem de vatandaşlarımızla beraber takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz. Savunmalar yapılıyor ve ümit ediyoruz ki mahkeme en kısa zamanda bütün faillerin hesap vereceği şekilde kararlarını verecektir. Biz bu vesile ile hem Malatyalı kardeşlerimize 15 Temmuz'da mücadele verdikleri için şükranlarımızı sunuyoruz, hem de tekrar 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.