Malatya

İspendere İçmeleri’ndeki çalışmalar

16:24 05 Ocak 2018
İspendere İçmeleri’ndeki çalışmalar

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’nde devam eden ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin sağlık turizmi vizyonuna katkı sağlayacak İspendere İçmeleri’nde ikinci etap çalışmaları devam ediyor.

Gürkan, İspendere İçmeleri’nde devam eden ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

İspendere İçmeleri’ndeki çalışmaların devam ettiğini belirten Gürkan, "İspendere’de bütüncül bir çalışma yapıyoruz. Bin 217 dönümlük bir alanda, 70 kilometrelik bir teraslama yapıldı. Ağaç dikimleri yapıldı, belki yüz binlerce ağaç daha dikilecek. Buranın bir rehabilitasyon üssü olması için çalışmalarımız devam ediyor. Yürüyüş kulvarları, piknik alanları, dinlenme alanları ve sosyal tesis konularındaki çalışmalarımızda sona yaklaşıldı. Çalışmaların temmuz ayının sonuna kadar biteceğini düşünüyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları ise yıl boyunca ve önümüzdeki yıllarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

Gürkan, yaptıkları çalışmaların örnek teşkil edeceğine değinerek, şunları kaydetti:

"Burada görüldüğü gibi Türkiye’de ilk olarak bir rehabilitasyon merkezi yapılıyor. Bay bayan yüzme havuzları, dinlenme salonları, rehabilite merkezleri, geleneksel ve tamamlayıcı tıp ünitelerinin ve polikliniğinin bulunduğu hastane yapacağız. Ayrıca dinlenme salonları, sosyal donatı alanlarıyla kafetaryasıyla şelaleleriyle gezi alanlarıyla, yürüme parkurları ve yüzme havuzlarının olduğu geniş kapsamlı bir çalışma devam ediyor. Bu çalışmamız Türkiye’de bir ilktir. Türkiye’de ilk geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi ile şifa merkezi olacak. Sadece bölge halkına değil tüm Türkiye’ye hitap edebilecek."

Gürkan, yapılacak rehabilitasyon merkezinin üst katını ise 50 yataklı bir konaklama ünitesi olarak kullanmayı planladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.