Malatya

Milletvekili Şahin'den Sağlık Müdürlüğüne ziyaret

20:36 08 Ocak 2018
Milletvekili Şahin'den Sağlık Müdürlüğüne ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Sağlık Müdürü Recep Bentli'yi ziyaret etti.

Şahin, Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Bentli ile görüştü.

Ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde sağlık alanına ciddi yatırımların yapıldığını belirten Şahin, yeni yapılan hastahanelerle sağlıkta çalışan personel sayısının da arttığını dile getirdi.

Şahin, AK Parti iktidarları öncesinde kente yaklaşık 12 hastane bulunduğunu anımsatarak, "Şu anda kentte yaklaşık 25 hastane var. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanı başında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin inşası devam ediyor. Diş hastanemizde yapılacak. Çöşnük Mahallesi'nde eski devlet hastanesinin yerine yapılacak 300 yataklı yeni hastanenin temelini inşallah nisan ayında atacağız." diye konuştu.

Battalgazi ilçesinde FETÖ bağlantılı olduğu için el konulan Hayrunisa Sağlık Meslek Lisesinin de hastaneye dönüştürülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığına devredildiğini ancak binanın depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini belirten Şahin, "Depreme dayanıklı olabilmesi için 5-6 milyon lira ödenek çıkması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ile görüştük, güçlendirme maliyeti binanın değerinin yüzde 40'ını aştığı takdirde farklı düşünceleri var." dedi.

Şahin, depreme dayanıklılık sorunu çözülerek okulun hastaneye dönüştürülmesi halinde burasının Malatya Eğitim ve Araştırmasına bağlı olarak hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Bentli ise ziyaretlerinden dolayı Şahin'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.